Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Perquè a Lleida Museus El Museu de Lleida

El Museu de Lleida

El Museu de Lleida: diocesà i comarcal és una institució al servei del territori i dels seus habitants que reuneix i mostra els béns museístics de la ciudad de Lleida i de les seves àrees d'influència, amb col.leccions centenàries aportades per l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'antic Museu Diocesà de Lleida, el Capítol de la  Catedral de Lleida i enriquides amb cessions d'altres institucions públiques i museístiques.

El Museu és un consorci interinstitucional, amb personalitat jurídica pròpia, format per la  Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

El nou edifici del Museu de Lleida es va inaugurar el 30 de novembre de 2007 i és obra de l'arquitecte Joan Rodon. S'aixeca en els terrenys de l'antiga Llar de Sant Josep i aprofita la construcció d'aquesta antiga entitat de beneficència que, en el seu moment, s'havia edificat sobre un antic convent carmelilta.

El museu es troba al centre de la ciutat. L'edifici s'articula en diversos volums, cadascun dels quals alberga els diferents espais i serveis del museu.

Aquests volums estan units per una plaça, que funciona de plataforma d'accés als diferents espais.

 

El Museu disposa de sales per acollir actes diversos:

 

- SALA D'EXPOSICIONS TEMPORALS: és un espai diàfan de 436 m2, situat davant de l'edifici principal del museu, amb accés independent al mateix però comunicat també per l'interior. La sala està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Té capacitat per a unes  300 persones dempeus i 200 persones en teatre. La sala pot suportar un pes d'entre 1000 i 500 Kg/m2, depenent de la zona. Disposa de moll de càrrega.

expotemp..JPG

 

- Sala MOSEN JESUS TARRAGONA: es troba annexa a la sala d'exposicions temporals, té capacitat per unes 80-100 persones assegudes, i està equipada amb projector, pantalla i megafonia, a més d'estar adaptada.

 

salamn.jesstarragona.JPG

 

- IGLESIA ROMÁNICA DE SANT MARTÍí: L'església romànica de Sant Martí és un espai propietat del bisbat i gestionat pel Museu de Lleida. L'església, situada al carrer Jaume I el Conqueridor, té 297 m2, repartits entre un espai de recepció i l'església pròpiament.

S'hi poden celebrar diversos tipus d'actes, sempre que es respecti l'ús original de l'edifici com a lloc de culte.

 

 

santmartinterior.JPG

 

Contacte

Persona de contacto: Marga del Campo

Adreça: Carrer Sant Crist, 1 - 25002 Lleida
Tel. 973 28 30 75
Web www.museudelleida.cat

E-mail: museu@museudelleida.cat

 

DOSSIER LLOGUER DE SALES - MUSEU DE LLEIDA

 

 


Ver mapa más grande
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es