Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Perquè a Lleida Espais naturals

Espais naturals

Dins del nucli urbà de Lleida, trobem espais naturals únics per la seva extensió i de gran valor ecològic.


L'horta

En arribar a la ciutat de Lleida, amb el perfil de la Seu Vella al fons (principal monument de la ciutat), podem observar l'horta lleidatana, el cinturó verd que envolta la ciutat.

Lluny de perdre la seva identitat, l'horta lleidatana manté gran part del seu sabor natural, de pagesia, i s'ha adaptat de forma espectacular a les comoditats de la vida moderna.


El parc del riu

Si passegem per l'avinguda paral·lela al marge dret del riu Segre, observarem la façana noble de la ciutat: l'edifici del Montepio, el Casino Principal, la Sala Cristòfol, la Casa Melcior, la façana neoclàssica de la Paeria i la de l'edifici Pal·les, presidits per la Seu Vella.


Els Camps Elisis

El recinte públic alberga edificis remarcables com el Cafè Xalet i el Templet de la Música, ambdues construccions noucentistes, o l'Aquàrium, una edificació modernista de maó adornada amb rajoles vidrades i bigues gravades. Als jardins destaquen mostres escultòriques.


La Mitjana

La Mitjana és una àrea natural sorprenent que s'estén pel límit de la ciutat. Es tracta d'una zona humida de tipus fluvial amb una superfície aproximada de 90 ha. declarada, el 1979, àrea d'interès natural. L'element més característic de l'àrea és l'aigua. El microclima de la zona ha afavorit el creixement d'un frondós bosc de ribera. Pollancres, àlbers, verns i freixes; plantes arbustives com salzes, tamarius o esbarzers i un estrat herbaci on abunden les llenties d'aigua, la boga, el canyís, el lliri groc i el jonc conformen la flora de la zona. La fauna és un altre punt d'atenció destacable de la Mitjana. Els ocells són, pels seus hàbits, animals especialment fàcils d'observar. A les zones amb aigua conviuen l'ànec collverd, la polla d'aigua, la gavina, el martinet blanc i el bernat pescaire. L'àrea és sobrevolada per diferents rapinyaires com ara l'arpella, l'esparver o, fins i tot, l'àguila pescadora. Els amfibis i rèptils estan representats per la serp d'aigua, la granota verda i el gripau. També trobem peixos com el barb i el lluç de riu i mamífers com el porc senglar o la guineu. La Mitjana és ideal per passejar, fer esport i observar la fauna i la flora.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es