Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Reunió de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores al Castell de Gardeny

Reunió de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores al Castell de Gardeny

A la reunió, que s’ha celebrat al Castell dels Templers, han participat 25 tècnics i tècniques municipals de diverses ciutats d'Espanya.

Els principals objectius d’aquesta xarxa són: conèixer les actuacions que realitzen els diferents municipis per impulsar la Formació Professional, elaborar un instrument per recollir de forma estàndard les accions realitzades des dels municipis, elaborar un catàleg de bones pràctiques de municipis accions realitzades des dels municipis, identificar les possibles accions que des del món local es poden fer per potenciar la Formació Professional, analitzar les accions realitzades i les possibles accions per poder elaborar un model d'actuació municipal per impulsar la Formació Professional des de l'àmbit local i crear una xarxa d'informació per poder realitzar la difusió dels avenços i èxits de la xarxa per donar coneixement a totes les ciutats de la RECE dels mateixos. En aquest marc, doncs, l'Ajuntament de Lleida es proposa, mitjançant un treball coordinat d'intercanvi d'experiències amb altres ciutats, definir un model flexible que permeti l'impuls de la Formació Professional des del municipi.

Parra ha destacat que “Lleida és una ciutat amb capacitat transformadora que, amb la participació dels diferents ens educatius i econòmics que actuen a la ciutat, pot esdevenir un marc d'innovació en la millora de la qualitat educativa i en la generació d'ocupació. En aquest moment també s'ha de tenir en compte que la Formació Professional i la seva organització es converteixen en les peces bàsiques per al benestar i la integració de les persones en la societat i en el món del treball, així com per a la competitivitat i productivitat empresarial i que, per tant, es requereix models i nous instruments capaços de respondre de manera decidida a la noves necessitats i realitats de la nostra societat”. En aquesta línia, l'any 2009 es constitueix el Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Lleida, amb la intenció de generar noves sinèrgies, activar nous escenaris i treballar per propiciar la màxima ocupació de la població lleidatana afavorint un impuls real per al desenvolupament social i econòmic de la ciutat.

L'any 2011 es constitueix, juntament amb altres ciutats, el Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional amb l'objecte de millorar la FP dels municips col·laborant amb les administracions competents en aquest àmbit.

Lleida va signar la Carta de Ciutats Educadores l’any 1990 i forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) des d’aquell mateix any. A principis d’aquest any Lleida passa a coordinar la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (integrada per més de 160 ciutats de tot l’estat)en l'Assemblea General de la RECE celebrada a Rivas Vaciamadrid. Amb aquest reconeixement, la ciutat treballa per reforçar i enfortir les accions municipals de les ciutats educadores.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es