Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Presentació del Pla Operatiu de Turisme de Lleida 2014 als membres de la Federació d'Hostaleria de Lleida

Presentació del Pla Operatiu de Turisme de Lleida 2014 als membres de la Federació d'Hostaleria de Lleida

Larrosa ha explicat els objectius d'aquest pla que pretén establir un sistema d’aliances amb el sector privat basat en la cooperació i la col·laboració per aplicar-lo a totes les fases de desenvolupament dels projectes

El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, s'ha reunit aquest dimecres amb els membres de la Federació d'Hostaleria de Lleida als quals els ha presentat el Pla Operatiu de Turisme de Lleida 2014, que pretén establir un sistema d'aliances amb el sector privat basat en la cooperació i la col·laboració per aplicar-lo a totes les fases del desenvolupament dels projectes, prenent com a base la co-decisió i el cofinançament entre els sectors públic i privat.

Les principals novetats del full de ruta de Turisme de Lleida per al 2014 se centren en els següents eixos:

1) L’enogastronomia lleidatana. L’enogastronomia s’ha mostrat com un element d’atracció important per als turistes d’arreu de l’Estat. Dels més de 5 milions de turistes estrangers que va rebre l’Estat Espanyol l’any 2013, van declarar que el principal motiu per triar aquesta destinació fou el gaudi de la gastronomia i els vins. Turisme de Lleida té com a objectiu consolidar durant aquest any 2014 la Ruta del Vi com a club dels productes agroalimentaris de les Terres de Lleida. Hi participen actualment 120 empreses.

2) Turisme d’esdeveniments, negocis i convencions, amb el nou projecte Lleida Sports&Emotion. El projecte Lleida Sports&Emotion és un dels eixos principals d’actuació del Pla de Turisme per a l’any 2014. Segons dades de l’Anuari d’ Estadístiques Esportives 2013 publicat pel Ministeri d’ Educació, Cultura i Esport, més de 9 milions de turistes estrangers viatgen a Espanya per realitzar activitats vinculades a l’esport. De fet, segons aquest mateix informe, les entrades de turistes internacionals per realitzar activitats vinculades a l’esport van superar els nou milions l’any 2011 i van generar ingressos de 9,8 milions d’euros. L’objectiu d’aquest projecte que emprèn Turisme de Lleida és diversificar el segments de clients posicionant la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius tant de caire nacional com internacional.

3) El patrimoni i el producte cultural: Pel que fa l’eix vinculat al Patrimoni i el producte cultural, l’objectiu és incorporar nous productes i noves experiències de caire cultural en el programa Lleida Experience. Entre les novetats en aquesta línia d’actuació destaca l’obertura d’espais patrimonials i culturals a les experiències gastronòmiques.

4) Millorar l’orientació al client que vagi cap a la internacionalització i comercialització a través de la xarxa. Pel que fa les accions d’ Orientació al client, el pla d’actuació 2014 potencia la internacionalització i comercialització on-line. Una de les principals novetats serà la incorporació d’un soci tecnològic a l’estratègia de màrqueting de Turisme de Lleida per tal d’aixoplugar l’oferta turística i accelerar la comercialització on-line. També es preveu incrementar la presència de Lleida en els fòrums internacionals en l’àmbit cultural, turístic i esportiu.

5) Excel·lència en la gestió: emprenedoria, qualitat i innovació. L’eix sobre l’excel·lència en la gestió de l’emprenedoria, qualitat i innovació, se centra a millorar l’oferta i el servei d’hospitalitat turística i incentivar l’emprenedoria entre joves i sèniors emprenedors com sèniors que volen iniciar la seva empresa o projecte en el sector turístic. També té com a objectiu estimular al conjunt del sistema turístic lleidatà sobre l’impacte de la innovació en la competitivitat del sector.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es