Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Obre una edició rècord de Municipàlia, amb un impacte econòmic a la ciutat d’uns 8 milions d’euros

Obre una edició rècord de Municipàlia, amb un impacte econòmic a la ciutat d’uns 8 milions d’euros

L’alcalde destaca la important presència internacional a la Fira, que creix en superfície i expositors, i la coincidència de la celebració d’Innocàmping amb la propera recuperació d’un espai de càmping a Les Basses

L’alcalde de Lleida i president de la fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest matí l’acte inaugural de la dinovena edició de Municipàlia i la tercera d’Innocàmping, que ha anat a càrrec del director general de Turisme, Octavi Bono. Ros ha destacat que Municipàlia és “un dels majors aparadors, a escala europea, dels equipaments i dels serveis més innovadors adreçats als ajuntaments”, sent l’única fira de l’Estat dedicada expressament a aquest sector i la més important que organitza Fira de Lleida, amb un impacte econòmic a la ciutat d’aproximadament vuit milions d’euros. Es tracta, ha afegit l’alcalde, “d’un any de rècord”, en el qual la fira creix un 6% en expositors, fins als 334, i un 10% en la superfície d’exposició, amb un total de 23.300 metres quadrats. Tall de veu d’Àngel Ros

Durant el seu discurs, Ros ha remarcat que la Fira “reforça el seu perfil internacional”, amb presència d’un gran nombre d’expositors i visitants d’altres països i també ha fet esment de la coincidència de la celebració d’Innocàmping en un moment en què s’està redefinint el futur pel parc de Les Basses, que tornarà a comptar amb un càmping, en règim de concessió. A més, també ha destacat que Municipàlia entoma el debat els reptes que afronten les ciutats, que en el futur necessitaran ser innovadores, ecològiques i digitalitzades per aconseguir un progrés que sigui al servei de la ciutadania.

Per la seva part, Octavi Bono, ha assenyalat la importància del sector dels càmpings, que suposa el 29% de les places turístiques a Catalunya i el 20% de les pernoctacions, i també ha fet referència a la necessitat d’ordenar la convivència a l’espai públic entre els residents i els turistes, que també són residents temporals, tenint en compte la importància de la participació ciutadana.

A l’acte d’inauguració de Municipàlia també hi han assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui ha destacat el paper d’aquesta fira com a “referent” per la prestació de serveis al món local i per al debat dins del sector; el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Juan Ávila; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el director de Fira de Lleida, Oriol Oró; els regidors de l’Ajuntament de Lleida Rafael Peris, Xavier Rodamilans, Joan Gómez, Sara Mestres, Paco Cerdà, Ángeles Ribes, Dolors López, Joan Vilella i Carlos González; així com nombrosos alcaldes, regidors i tècnics d’altres corporacions locals.

Municipàlia i Innocàmping han obert aquest matí les seves portes i conclouran el pròxim dijous. Enguany el saló ofereix una gran zona d’exposició de productes i serveis innovadors que milloren la gestió de les ciutats i promouen l’estalvi energètic, com els vehicles elèctrics (cotxes i motos), el control de l’estacionament regulat i monitoratge del soroll urbà, les estructures de connexió turística, els nous materials i la seguretat en el mobiliari urbà i d’oci o la gestió de residus.

Entre els seminaris tècnics destaca la Jornada professional Innocamping d’empresaris del sector del càmping, que s’ha celebrat també aquest matí; les jornades d’eficiència energètica, bicicleta pública i administració electrònica; el Congrés Ategrus sobre abocadors controlats; les sessions sobre Participació ciutadana; Smart Cities per la gestió de l’estacionament i contaminació acústica; models de gestió de residus; turisme esportiu com a motor dels negocis; telegestió i estalvi energètic, entre d’altres.

Pel que fa a les visites internacionals, la més important serà la segona edició de la Missió Inversa que organitzen la Unión Iberoamericana de Municipalistas i Fira de Lleida. Es titula Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats i comptarà amb 30 tècnics i càrrecs municipalistes de Colòmbia, Perú, Mèxic, l’Argentina, Equador, Paraguai, la República Dominicana i el Salvador, que compartiran experiències sobre energia, mobilitat, seguretat i medi ambient. També hi participa una delegació d’Angola.

Destaca també com a novetat el networking amb responsables de projectes i concursos municipals del Marroc, Tunísia i Rumania. Comptarà amb la participació de diferents perfils professionals de l’àmbit municipal, entre els quals es troba una entitat del Marroc creada per desenvolupar la mobilitat urbana de Gran Casablanca (regió situada al nord-oest del Marroc, la més poblada de país), com també una altra entitat de Tunísia gestora de concursos públics de les municipalitats, a més d’altres entitats prescriptores interessades en les innovacions de les empreses participants a Municipàlia.

Els sectors representats a Municipàlia i Innocamping són els d’energia i sostenibilitat; enllumenat; equipaments esportius i de lleure; gestió de residus, neteja i medi ambient; jardineria; tecnologies i comunicació (TIC); mobiliari urbà i parcs infantils; mobilitat i transports; prestació de serveis; parcs i jardins; tractament i distribució d’aigües, i xarxa viària i senyalització.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es