Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Lleida presenta la seva enogastronomia a empreses importadores japoneses

Lleida presenta la seva enogastronomia a empreses importadores japoneses

Fèlix Larrosa, que ha participat en l’obertura de la IV International Gourmet & Wines Business Meetings, ha destacat que el sector turístic ha de treballar amb la indústria agroalimentària per unir sinèrgies i aprofitar l’atracció que genera la cultura gastronòmica i vinícola del territori

Lleida presenta fins divendres la seva gastronomia i els seus vins a empreses importadores japoneses que participen en el IV International Gourmet & Wines Business Meetings, organitzat a la ciutat per promoure la qualitat i la diversitat dels productes agroalimentaris catalans i generar relacions comercials entre productors i exportadors. El tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha assistit a l’acte d’obertura d’aquestes jornades professionals i ha indicat que s’ha de generar una promoció de la indústria agroalimentària a partir de l’aliança amb el sector turístic. Larrosa ha afirmat que la gastronomia i els vins lleidatans són un factor de divulgació i de promoció, tant de la ciutat com del territori. Alhora, ha afegit, els sectors de l’agroindústria i el turisme han de treballar conjuntament i aprofitar aquest element d’atracció que suposa l’enogastronomia.

Larrosa ha recordat que Turisme de Lleida ja ha promogut un Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, amb més de cent empreses adherides, en què s’estableix l’aliança entre els sectors agroalimentari i turístic per donar rellevància als productes de la terra, de temporada i la cuina saludable. El codi de bones pràctiques és l’eina de treball que permetrà que empreses i entitats avancin en una única direcció per incrementar les capacitats individuals i assolir l’èxit col·lectiu, establint un sistema d’aliances i cooperació entre el sector públic i el privat, un aspecte en el qual, segons el responsable de Turisme de la Paeria, també s’ha d’apostar.

Dotze empreses importadores japoneses assisteixen a Lleida a l’International Gourmet & Wines Business Meetings, que inclou jornades, taules rodones i trobades empresarials a la Llotja. Aquesta iniciativa està organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida amb la col•laboració de l’Ajuntament de Lleida i del Departament d’Agricultura, la Diputació de Lleida, GlobaLleida i La Caixa.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es