Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Més de 250 participants en la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores a Lleida

Més de 250 participants en la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores a Lleida

86 ciutats estaran presents els dies 1 i 2 en el congrés, a la Llotja i la Seu Vella, per cloure el lideratge de la ciutat, com a coordinadora de la Xarxa. L’eix central serà “Repensar la ciutat” a través de la mobilitat, la ciutat com a punt de trobada i la veu dels nens i les nenes. Les tres escoles artístiques de la ciutat hi prendran part amb espectacles i accions d’art, música i teatre

Lleida clou la coordinació al capdavant de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores amb la XIII Trobada, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer a la Llotja i a la Seu Vella. Més de 250 persones de 86 ciutats han confirmat la seva assistència la congrés, que tindrà com a eix central “Repensar la ciutat” i es desenvoluparà a través de tres branques: la mobilitat a la ciutat, la ciutat com a punt de trobada i la veu dels nens i les nenes. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat la XIII Trobada, amb la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Montse Parra, i ha destacat es presentaran 28 experiències diferents agrupades en set xarxes temàtiques, treballades en aquests dos anys.

L’obertura del congrés anirà a càrrec de l’exdirector executiu de l’ONU-Habitat i exalcalde de Barcelona, Joan Clos, que farà la conferència inaugural amb el títol “La urbanització al segle XXI: repensar la ciutat”. La taula rodona que tancarà la trobada comptarà amb la participació de tres alcaldes i alcaldesses: de Madrid, Manuela Carmena; de Granollers, Josep Mayoral, i de Lleida. El moderador serà el periodista Josep Cuní. Aquestes i altres sessions del congrés es podran seguir en “streaming” al Facebook de l’Ajuntament de Lleida

Ros ha insistit en la responsabilitat dels ajuntaments vers l’educació, tot i no tenir competències, i ha remarcat especialment el treball que es fa des de la Paeria amb les escoles bressol, els ensenyaments artístics, l’educació amb famílies amb especial risc i la formació al llarg de la vida, del lleure – complementària al currículum-. En aquest sentit, el paer en cap ha destacat la participació dels alumnes de les tres escoles artístiques de la ciutat: de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol han fet un photocall a la Seu Vella, del Conservatori Municipal de Música faran un concert també a la Seu, i de l’Aula Municipal de Teatre representaran “Landscape” a la Llotja. L’alcalde ha apuntat que en aquest marc també es farà el relleu de la presidència de la Xarxa, que agafarà la ciutat de Sevilla.

Experts vinculats al món municipal i de l’educació participaran en la trobada, que s’ha estructurat en diversos diàlegs i taules rodones (programa adjunt).

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 184 municipis i és la més nombrosa de les integrades a l’AICE, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb 493.

Presentació de 7 volums monogràfics

Les àrees de treball en aquests dos anys s’han constituït en 7 xarxes temàtiques, amb més de 60 ciutats participants. El resultat final ha estat la publicació d’una col·lecció de 7 volums, que rebran els ajuntaments:

-La prevenció de l'absentisme i l'abandonament escolar. Aprofundiment de polítiques tendents a la prevenció del fracàs escolar i especialment a la integració de menors i les seves famílies en situació de risc d'exclusió.

-Acompanyament a famílies en la construcció d'una ciutat educadora.

-Ciutat educadora i turisme responsable, el patrimoni com a valor identitari de les ciutats.

-Un model d'impuls de la formació professional des del món local.

-La formació artística per a la cohesió social.

-Què fem els ajuntaments per compensar les desigualtats?

-Aprenentatge servei com a instrument de cohesió social.

A més, s’han fet trobades regionals a Saragossa, València i Avilés i s’ha celebrat el dia internacional de la ciutat educadora (es va acordar el 2016 per celebrar-ho el 30 de novembre).

Lleida, compromesa amb l’educació

La ciutat de Lleida ha tingut sempre una tradició i una vocació educativa. Entre altres accions, destaca que:

-Va estar present al Primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona el 1990.

-va participar en la Carta de Ciutats Educadores -que es va revisar en el Congrés de Bolònia el 1994 i en el Congrés de Gènova el 2004.

- el 1998 va signar la “Carta Municipal per a l’Educació”.

-La presència de Lleida en els diferents Congressos Internacionals de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

-Lleida ha tingut una col·laboració continuada en la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, de la qual ha estat coordinadora des de gener de 2016.

Seguiment del congrés mitjançant el Facebook de la Paeria (www.facebook.com/ajuntamentdelleida) i a Twitter amb el hashtag #RECELleida18.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es