Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Lleida rep els seus ambaixadors repartits arreu del món

Lleida rep els seus ambaixadors repartits arreu del món

La Seu Vella ha acollit la tradicional recepció que la Paeria organitza cada any per agrair la promoció que fan de la ciutat. L’alcalde ha afirmat que ha estat un any important per l’impuls que se li ha donat a la candidatura de la Seu Vella, així com per a la pintura i la música lleidatanes, amb Gosé, Granados i Viñes, entre altres figures reconegudes. També ha recordat algunes obres que s’han fet, com la recuperació del Call Jueu al Centre Històric

 

L’Ajuntament de Lleida ha rebut avui els ambaixadors de la ciutat que té repartits arreu del món, a través de la iniciativa que fa 14 anys va iniciar a través de Turisme de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit la tradicional recepció que enguany s’ha fet a la Sala la Canonja de la Seu Vella

El paer en cap, Àngel Ros, ha donat la benvinguda als ambaixadors de Lleida, que són persones nascudes a la ciutat que viuen fora, però que no han perdut les arrels. Ros ha resumit els punts que han destacat aquest any i ha assenyalat l’impuls que s’ha donat a la candidatura perquè la Seu Vella sigui declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, un tema que després ha exposat detalladament el comissionat de la candidatura, Pep Tort. Ros ha afirmat que ha estat un any important per a la pintura i la música lleidatanes, amb Xavier Gosé o Enric Granados, entre altres figures reconegudes, i ha detallat algunes de les accions que es faran amb motiu del seu naixement o mort. Ha subratllat també la figura de Ricard Viñes i el Concurs Internacional de Piano que porta el seu nom, perquè cada cop està tenint més prestigi.

L’alcalde ha esmentat algunes novetats que a la ciutat, com són la renovada plaça de Pau Casals, les obres a l’avinguda de l’Estudi General o les que s’han iniciat a la carretera N-II al seu tram urbà per accedir a la ciutat per la carretera de Saragossa. Una altra actuació que ha posat en valor ha estat la rehabilitació del Call Jueu, la Cuirassa, al Centre Històric que forma part del pla de foment del Turisme que s’està fent amb la Generalitat.

L’alcalde ha imposat les insígnies als nous ambaixadors que han assistit a l’acte. Enguany s’han incorporat 23 ambaixadors al programa. Ara compta amb 603 ambaixadors en actiu en els 5 continents. L’ambaixador més gran té 98 anys i viu a Tampa, Florida (EEUU) i el més petit té 4 anys i viu a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i del Turisme, Rafael Peris, ha ressaltat el sentiment de pertànyer a algun lloc que mostren els ambaixadors i ha incidit també en el desig que la ciutat i la seva gent tenen d’abanderar el projecte, sent una ciutat que creix i madura.

L’historiador Pep Tort ha estat l’encarregat de parlar sobre la Seu Vella i la seva candidatura a la Unesco. En el seu parlament, ha parlat de la internacionalització del Turó i ha exposat els antecedents i els continguts bàsics del treball de la candidatura, posant atenció en la història, l’estratègia de gestió i la necessitat tècnica, el conjunt patrimonial amb el Castell del Rei i tot l’entorn, el caràcter urbà vinculat al territori o els discursos que s’estan teixint al seu voltant com el de monument de Pau, patrimoni educador o espai solidari. Després ha detallat les exigències de la Unesco i el que s’ha fet i el que ha de venir a partir d’ara, remarcant també el paper dels ambaixadors perquè siguin també part implicada en el procés.

El programa dels Ambaixadors de Lleida s’adreça a lleidatans que resideixin fora de la ciutat i que vulguin contribuir a la projecció de la ciutat a través d’aquesta iniciativa de divulgació interactiva. L’objectiu de Turisme de Lleida és crear una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoció turística de la ciutat de Lleida en el seu lloc actual de residència, ja sigui a l'Estat espanyol, Europa o el món. D’aquesta manera, es mantenen llaços d'unió i contacte permanent amb els lleidatans i es reforcen els vincles de comunicació i de relació amb els lleidatans que viuen fora de la ciutat.

La recepció dels ambaixadors canvia cada any d’escenari. Enguany s’ha fet a la Seu Vella. En anteriors edicions s’ha celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados, al Magical Medai, el Castell dels Templers, la Suda, la Llotja, la Seu Vella i el Palau de la Paeria.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es