Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Lleida es posiciona formalment com a destí per acollir esdeveniments esportius nacionals i internacionals amb el programa Sports&Emotion

Lleida es posiciona formalment com a destí per acollir esdeveniments esportius nacionals i internacionals amb el programa Sports&Emotion

Presentació del Pla d’Actuacions 2014 del Lleida Event & Convention Bureau

El responsable de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presidit avui la presentació del Pla d’Actuacions 2014 a les empreses que formen part del Lleida Event & Convention Bureau, un pla on destaquen tres eixos claus d’actuació que han de permetre, d’una banda, situar Lleida com a seu ideal per acollir esdeveniments esportius tant nacionals com internacionals i, de l’altra, la posada en marxa d’una estratègia de comercialització amb una clara aposta per la internacionalització i la creació de nous serveis per prescriptors.

La demostrada experiència de Lleida com a destinació de congressos i reunions professionals permet donar un salt més alhora de posicionar Lleida com a seu d’esdeveniments esportius diversos. En aquest sentit, el regidor de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que el Pla d’Actuacions del Lleida Event & Convention Bureau per l’any 2014 contempla la creació del programa Lleida Sports&Emotion, una iniciativa destinada a posicionar la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius tant de caire nacional com internacional.

El Lleida Sports&Emotion contempla una sèrie d’accions de promoció, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, de les delegacions territorials de les federacions esportives i dels clubs de la ciutat així com el suport publicitari i en xarxes socials dels esportistes esponsoritzats per Turisme de Lleida. En el marc de la reunió, el regidor també ha reclamat al sector privat més complicitat per a optar a l'organitzacio dels events esportius.

Actualment Lleida gaudeix de les possibilitats d’un bon nombre d’instal·lacions esportives de gran nivell, com són el pavelló barris nord, el centre de piragüisme Saül Craviotto, les pistes d’atletisme del Parc de les Basses, el Circuit de Rufea, el Camp d’Esports o les instal·lacions de clubs privats, que complementen espais i zones urbanes i naturals per a la pràctica d’esports a l’aire lliure.

Per facilitar la tasca de promoció, Turisme de Lleida editarà un dossier de presentació orientat a la vessant esportiva en el que s’inclouran els equipaments i les facilitats que presenta la ciutat per acollir esdeveniments esportius, així com la relació dels principals esdeveniments organitzats o en fase d’organització: Futsal, Copa del Rei d’Hoquei, Màsters de Tennis, Volta Ciclista a Espanya i a Catalunya, Davis Cup, Copa Federació, etcètera.

A més a més, per complementar aquesta iniciativa, Fèlix Larrosa ha explicat que Lleida està signant una sèrie de contractes de patrocini amb persones rellevants del món de l’esport per a què actuïn com a ambaixadors de la ciutat promovent les capacitats i valors i, alhora, utilitzin les seves capacitats per portar esdeveniments a Lleida. Alguns dels esportistes rellevants són Àlex Màrquez, Saül Craviotto, Isidre Esteve o Carles Pigem.

Un altre dels eixos bàsics del Pla d’Actuacions 2014 del Lleida Event & Convention Bureau és l’impuls que es vol donar a l’estratègia de comercialització de la ciutat, on destaca una clara aposta per la internacionalització, fent especial èmfasi en els mercats britànics i alemanys.

Finalment, el responsable de turisme també ha remarcat la ferma voluntat de posar en marxa nous serveis adreçats a prescriptors i, també, de desenvolupar nous serveis i descomptes associats a la targeta Emocity, per generar un major estímul de compra durant l’estada dels turistes en la ciutat.

Lleida aguanta la crisi i augmenta el nombre d’esdeveniments i els visitants respecte l’any passat

Lleida va acollir l’any 2012 uns 608 esdeveniments de tot tipus, i va aconseguir uns 53.000 visitants. Segons Fèlix Larrosa, totes les previsions semblen indicar que enguany hi haurà un lleu augment en nombre d’esdeveniments i en nombre de visitants. El sector socio-sanitari i l’agroalimentari en general segueix liderant la temàtica dels d’esdeveniments celebrats a Lleida.

El Lleida Event & Convention Bureau és el programa de Turisme de Lleida creat amb l’objectiu de posicionar Lleida com una destinació capdavantera en el sector de turisme de reunions, congressos, convencions i viatges d’incentius. És, d’alguna manera, l’interlocutor entre les empreses que ofereixen equipaments, productes i serveis per a la celebració de qualsevol activitat relacionada amb aquest tipus de turisme i amb els organitzadors d’aquestes trobades, ajudant a generar negoci a la cinquantena d’empreses que estan integrades dins del programa.

El Turisme d’esdeveniments, negocis i convencions constitueix un eix estratègic en la política turística de Turisme de Lleida, degut a les característiques que fan d’aquest segment una activitat important per l’impacte econòmic i efecte dinamitzador d’altres sectors econòmics de la ciutat.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es