Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Lleida, capital estatal del municipalisme

Lleida, capital estatal del municipalisme

Municipàlia s'estrena com a corresponent a Espanya de les fires alemanyes de Deutsche Messe

Lleida es converteix en la capital estatal del municipalisme amb la celebració de Municipàlia i d'Innocamping, que han obert portes aquesta tarda a Fira de Lleida. En la seva 18 edició, el certamen s'estrena com a corresponent a Espanya de les fires alemanyes de Deutsche Messe, institució que aquests dies participa a Municipàlia. Els més de 10 anys de presència de l'Ajuntament de Lleida a la Fira de Hannover i, ara, de Berlin, ha permès crear aquesta relació en l'àmbit de les fires. De les tres fires que existien a l'Estat español dedicades a l'àmbit municipal, Municipàlia és l'única que ha sobreviscut a la crisi.

Municipàlia-Innocamping tornen enguany a assolir la plena ocupació, amb 315 empreses i un increment de la superfície d’exposició del 15 per cent. La inauguració oficial ha estat presidida pel secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, del president de la Diputació, Joan Reñé, i del president de la Cambra de Comerç, Joan Simó.

Ros ha destacat la creixent participació internacional i a més de la presència de Deutsche Messe, ha posat èmfasi en la participació d’una delegació de municipis llatinoamericans que prendran part en una jornada sobre energia, mobilitat i medi ambient.

En el seu discurs, el paer en cap i president de la Fundació Fira de Lleida, ha reclamat més autonomia política i més capacitat financera per als ajuntaments. Àngel Ros ha manifestat que els consistoris són l’administració més propera a la ciutadania i la que ha permès mantenir la cohesió social en temps de crisi, juntament amb les entitats del tercer sector i la solidaritat familiar: “En uns anys encara durs que, confio, estem deixant enrere, crec que el conjunt d'Ajuntaments hem sabut mantenir l’essència política de la ciutat, que produeix la política a escala més humana que existeix. Aquest rol del municipi -crucial- justifica i manté més vigent que mai una reivindicació que no ha tingut mai ni la resposta ni el ressò que mereix. Els ajuntaments necessitem més autonomia política i capacitat financera per seguir progressant en les polítiques realment a escala humana que requereix la ciutadania. I les lleis locals, l’estatal i la catalana, segueixen afeblint els governs locals”.

L’alcalde ha assegurat que, per als ajuntaments, Municipàlia és un incentiu per millorar les ciutats, per respondre amb més qualitat i eficiència a les necessitats de la ciutadania i per avançar en la defensa del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic. Àngel Ros ha destacat l’històric compromís d’aquesta fira per les tecnologies sostenibles i ha recordat que els primers vehicles elèctrics per a serveis municipals es van presentar a Lleida
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es