Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies La Fira de Sant Miquel-Eurofruit reforça la seva internacionalització

La Fira de Sant Miquel-Eurofruit reforça la seva internacionalització

Presència important dels sectors de l’oli, l’agricultura de precisió, el reg, el viverisme i la maquinària agrícola El prestigió pintor, dibuixant i il·lustrador lleidatà Perico Pastor, autor de la litografia oficial de la Fira de Sant Miquel

La 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 32a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), certàmens que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre al recinte firal lleidatà, reforcen enguany la seva internacionalització amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Dinamarca, la Xina, la Gran Bretanya, Turquia i Letònia, i la celebració del PIC Meeting (Congrés europeu de la producció vegetal).

Les principals novetats dels dos esdeveniments firals són la recuperació de la plaça de l’oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues i les 20 cooperatives que la integren; la consolidació d’empreses dedicades al sector del reg i la celebració de jornades al voltant d’aquesta temàtica; el creixement d’expositors del sector del viverisme (tòfona, noguers, ametllers, fruita de pinyol i fruita de llavor); el creixement i la consolidació de les empreses d’agricultura de precisió, i la celebració dels premis RuralApps (empreses TIC), organitzats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Eurecat.

D’altra banda, cal remarcar l’augment de la presència del sector de fertilitzants i compostatge; la forta participació de sector de la maquinària pesada i agrícola al servei de l’agricultura; la consolidació de la mostra d’aliments del territori i del Mercat de l’Hort a Taula; el protagonisme del festuc, amb una jornada que organitza Ibercaja, i la celebració de la Jornada de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

També destaquen les X Conferències Professionals i Amater de LleidaDrone i el fet que la Zona de Drons “Lleidadrone Arena” tindrà una nova ubicació, a l’entrada del Pavelló 4. Serà especialment espectacular la zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat que delimitarà una gran espai de 4.500 metres cúbics, i que recrearà una explotació agrícola (amb 30 palmeres de grans dimensions), on les empreses faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.

Durant la presentació dels dos certàmens firals, que ha tingut lloc aquest matí, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha posat en relleu l’important paper que la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit tenen en el sector agroalimentari europeu, ja que “aporten relació personal i intercanvi de coneixement entre els expositors i els visitants”. Entre les novetats d’enguany, Ros ha valorat la potenciació de la internacionalitat dels certàmens, amb l’augment de països estrangers representats; la celebració del PIC Meeting (Congrés europeu de la producció vegetal), i l’espai reservat als drons dedicats a l’agricultura de precisió. 

El president de la Cambra de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, Joan Simó, ha subratllat la recuperació de la plaça de l’oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues, i el creixement del nombre d’empreses dedicades als sectors del reg, del viverisme i de la maquinària agrícola al servei de l’agricultura. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha fet referència a les jornades tècniques sobre “Canvis rellevants en la nova normativa de gestió de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants”, en què es presentarà el nou Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes; sobre “L’adaptació del regadiu al canvi climàtic”, i sobre “Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya”.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha remarcat “el lideratge de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit dins del sector agroalimentari, com ho demostra el fet que enguany ha augmentat la presència de representants internacionals, així com el seu fort impacte econòmic”.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha posat en valor la recuperació de la plaça de l’oli –que feia 15 anys que no hi era present–, amb un estand de la DO Les Garrigues i la presència d’alguns dels representants de les 20 cooperatives que la integren, que informaran sobre el seu productes i duran a terme diferents activitats.

La gran manifestació firal internacional acollirà enguany 315 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 m2. Quant al programa d’activitats paral·leles, que conforma un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, oferirà 60 propostes, incloses jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons amb l’agricultura de precisió, reunions professionals i les demostracions de productes i aliments del congrés “Aliments del territori i tu”.

A més, el programa inclou dos guardons clàssics, el 46è Premi del Llibre Agrari (amb 24 obres presentades) i el 2n Premi de l’Article Tècnic Agrari (amb 28 articles), d’una banda, i el 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, de l’altra.

La inauguració oficial de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit tindrà lloc el dijous 28 de setembre, a les 12 h, al Saló Segrià del Palau de Vidre de Fira de Lleida, i anirà a càrrec de la ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina. La cloenda es farà el diumenge 1 d’octubre, a les 18 h, al Saló de Congressos. Els dos salons romandran oberts de 10 a 20 h.

Perico Pastor, autor de la litografia oficial de la Fira de Sant Miquel

En el decurs de l’acte s’ha presentat també la litografia oficial del certamen, una obra original del prestigiós pintor, dibuixant i il·lustrador lleidatà Perico Pastor, creada amb motiu de la 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. La Institució firal lleidatana ha editat 150 exemplars numerats i firmats per l’artista, amb els quals s’obsequiarà al visitants destacats del certamen.

L’obra és una pintura sobre paper de poc gramatge, feta amb llapis i aquarel·la, que destaca per la seva textura i lluminositat. La creació reprodueix diferents peces de fruita (bàsicament pomes i peres) que, en paraules de l’artista, “reflecteix una fruita de debò, com la d’abans, amb tot el seu sabor, i, alhora, reivindica l’”slow food”, el consum racional i la cura del medi ambient, però sense deixar enrere la modernitat i la investigació actual en el sector agroalimentari”.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es