Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies L’aliança entre el sector agroalimentari i el turístic es consolida amb l’impuls del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana

L’aliança entre el sector agroalimentari i el turístic es consolida amb l’impuls del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana

Una trentena de noves empreses se sumen avui al Codi de Bones Pràctiques promogut per Turisme de Lleida

Una trentena d’empreses del sector gastronòmic, agroalimentari i turístic s’han sumat avui al Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana promogut per Turisme de Lleida, que ja compta amb un total de 120 empreses adherides. Amb les noves adhesions es dóna un gran impuls al Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, una iniciativa que consolida l’aliança entre el sector agroalimentari i el turístic i situa la gastronomia lleidatana al més alt nivell, prioritzant els productes de la terra i de temporada i fomentant la cuina saludable.

Durant el transcurs de l’acte, Fèlix Larrosa ha posat de manifest que, amb aquestes noves adhesions, es visualitza una aliança molt important entre el sector agroalimentari, el sector de la restauració i el sector turístic, un fet fonamental per millorar la comercialització dels productes turístics i gastronòmics lleidatans, un dels objectius principals de Turisme de Lleida.

El codi de bones pràctiques és l’eina de treball que permetrà que empreses i entitats caminin de bracet, en una única direcció, per incrementar les capacitats individuals i assolir l’èxit col•lectiu, establint un sistema d’aliances i cooperació entre el sector públic i el privat.

Les clàusules del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana són:

1. La missió del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia de Lleida és aconseguir situar la gastronomia de Lleida en un alt nivell, mitjançant la qualitat, la innovació i la singularització que passa pel respecte per la diversitat de tradicions i productes de les terres de Lleida.

2. En la gastronomia lleidatana es prioritzarà l’ús de productes de la terra, frescos de temporada, amb la finalitat de respectar els cicles naturals i es valorarà la transformació dels mateixos, per part dels cuiners, mitjançant tupines, melmelades i altres manipulacions que permetin gaudir-ne al llarg de l’any.

3. És necessari que els productes que requereixin transformació, siguin manipulats preferentment per elaboradors lleidatans arrelats al territori, garantint el màxim de qualitat en tot el procés.

4. El procés de producció, elaboració i control dels productes i mitjans és cabdal per mantenir els valors tradicionals i permetre el seu desenvolupament sense deteriorar els recursos que el fan possible.

5. Totes les persones i empreses implicades (cuiners, productors, empreses transformadores, distribuïdors...) defensen el consum dels productes de la terra i les receptes tradicionals, compaginant tradició i modernitat als fogons, garantia del manteniment de la diversitat del patrimoni culinari lleidatà.

6. Els cuiners, mitjançant la gastronomia, defensen una alimentació basada en els valors de la cuina saludable, la diversitat de sabors, la varietat d’ingredients i presenten al consumidor una alimentació sana així com una aportació nutricional equilibrada.

7. Tots els agents es comprometen a donar un servei de qualitat en tot el procés, des de la matèria primera fins que el nostre client final marxa per la porta de l’establiment.

8. Els agents mantenen bones relacions entre si i transmeten una imatge unitària al consumidor final garantint uns principis comuns compartits per tots els sectors adherits a aquest codi, divulgant les bones pràctiques en el si dels seus col•lectius.

9. Els consumidors han de rebre, per part de tots els implicats, la informació i formació necessària per aprendre i difondre la defensa dels valors de la gastronomia lleidatana inclosos en aquest codi.

10. La veracitat i respecte al compliment dels punts d’aquest decàleg es fonamental per conservar la confiança i credibilitat de tots per assolir que Lleida sigui un referent turístic i gastronòmic.

Aquesta millora de la qualitat en l’oferta gastronòmica ha de permetre la creació d’experiències gastronòmiques que permetin als agents comercials i als consumidors gaudir de la gastronomia lleidatana, les quals s’aniran incloent en el projecte Experiències a Lleida.

 
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es