Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies L’alcalde Ros diu que Lleida és un lloc privilegiat per acollir turisme de congressos i negocis

L’alcalde Ros diu que Lleida és un lloc privilegiat per acollir turisme de congressos i negocis

Assenyala la seva ubicació geogràfica i els programes alternatius que ofereix vinculats al medi natural, l’esport, l’enoturisme i la gastronomia Més de 300 professionals de l’organització de congressos debaten l’actualitat del turisme de negocis a la Llotja

L’alcalde Àngel Ros ha manifestat que Lleida està en una posició privilegiada per acollir turisme de congressos i negoci, tant per la seva ubicació geogràfica com pels programes alternatius que ofereix vinculats al medi natural, l’esport o temes tan actuals com l’enoturisme i la gastronomia. El paer en cap ha fet aquestes declaracions en la inauguració del 29 Congrés Nacional d’Empreses Organitzadores Professionals de Congressos, que s’està celebrant a la Llotja.

Dirigint-se als més de 300 congressistes assistents a la trobada, l’alcalde Ros ha assenyalat els avantatges que suposa per tot el país, “que siguem capaços entre tots de generar turisme de negocis i atreure un nivell alt de visitants a les nostres ciutats, amb el motiu de compartir coneixements”, ha dit.

El paer en cap ha parlat com les ciutats de l’Eix de l’Ebre podrien competir, però alhora complementar-se i col·laborar, una vegada uns, i una altra, les altres, en organitzar aquestes trobades, per tal d’aconseguir que Espanya, que ja és un referent turístic de sol i platja, també ho sigui en turisme de congressos, natural, patrimonial o artístic. “Aconseguir-ho és una obligació de tots els qui tenim alguna responsabilitat pública”, ha seguit afirmant.

L’alcalde Ros també ha valorat la importància per Lleida de ser la seu d’aquest congrés que es va iniciar ahir al vespre. Tall de veu A. Ros.

Per altra part, el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç i del Turisme, Rafael Peris, ha assenyalat que Lleida és una ciutat que aposta fermament pel turisme de negocis i està abocada al mateix, no només per gaudir d’equipaments com la Llotja, capaços d’acollir el més gran dels esdeveniments, sinó per disposar d’altres alternatives en recintes nobles del patrimoni cultural com poden la Seu Vella, el Castell de Gardeny, el Museu de Lleida, l’Església de Sant Martí o la Panera, per citar-ne algunes. Tall de veu R. Peris.

El 29 Congrés Nacional d’Empreses Organitzadores Professionals de Congressos, en el qual participen més de 300 agents va iniciar-se ahir amb la sessió inaugural i de benvinguda, en la qual el tinent d’alcalde Peris va aprofitar per remarcar “l’alt valor estratègic d’aquesta trobada d’experts en l’organització i prescripció d’aquests esdeveniments, en un moment en què la Paeria està a punt d’assumir la gestió del Palau de Congressos”

El congrés acull diferents sessions de debat, entre les quals destaca la dedicada a set societats medico-científiques de l’Estat, especialitzades en l’organització d’esdeveniments, que apleguen fins a 10.000 participants, per parlar dels reptes de futur del sector.

A més, els congressistes també abordaran les noves realitats d’allotjaments turístics, i participaran en tres tallers, dos dels quals se centren en les noves tecnologies (les retransmissions via Twitter, abans, durant i després del congrés, i l’aplicació de la ràdio freqüència i l’assistència virtual), i el tercer és una invitació a les institucions i organitzacions, que acostumen a organitzar reunions pròpies, perquè coneguin els elements bàsics per dur-les a terme.

El programa cultural del 29è Congrés es complementa, ja en un nivell més lúdic amb les visites a un molí d’oli i a un celler.

A l’acte d’inauguració també han assistit els presidents d’Espanya i Catalunya de l’Organització Professional de Congressos (OPC), Matilde Almandoz i Jaume Boltà, respectivament, i Rafael Peris, responsable del comitè organitzador del 29è Congrés.

Els congressos a Lleida, a través del Lleida Event & Convention Bureau

S’ha de recordar que l’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, compta amb el Lleida Event & Convention Bureau, (LECB) que, de manera sistemàtica, comercialitza i promociona la ciutat de Lleida en l’àmbit de l’organització d’esdeveniments.

El LECB forma part de Turisme de Lleida i neix de la necessitat de canalitzar i unificar l’oferta de Turisme de negocis a Lleida per oferir-lo de forma clara i definida. A més, incorpora participants externs a Turisme de Lleida i inclou empreses i institucions dels diversos sectors que donen serveis o presten algun tipus de suport en l’organització d’esdeveniments a la ciutat.

El LECB posa a l’abast diversos serveis com: la gestió del programa de defensa de candidatures i l’elaboració de la documentació per a la presentació de candidatures per a congressos; l’organització i l’acompanyament de visites a organitzadors d’esdeveniments; la creació i la gestió de serveis als promotors i als organitzadors d’esdeveniments, o l’organització de viatges de familiarització amb OPC i agents especialitzats.

A més d’aquests serveis generals, el LECB ofereix determinats serveis de suport i assessorament als congressos i esdeveniments un cop aquests ja han escollit Lleida com la seva seu. Es tracta, per exemple, de l’assessorament en l’organització del congrés i en els programes socials del mateix; l’allotjament i altres serveis adreçats a l’organització de congressos, reunions i viatges d’incentiu; suport a l’hora de canalitzar la relació entre l’organització del congrés i les institucions locals (recepcions oficials, etc..); la coordinació en el lliurament del material turístic entre els assistents, plànols, Guies de ciutat, Targeta Emocity, bosses i diferent material divulgatiu, o la tramitació de bonificacions en transports, com un 35% de descompte en bitllets d’AVE per als assistents al congrés o esdeveniment.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es