Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies L’alcalde Àngel Ros presenta la candidatura de Lleida per presidir la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores i s’imposa a la candidatura de Sevilla, presentada pel seu alcalde, per 29 a 22 vots

L’alcalde Àngel Ros presenta la candidatura de Lleida per presidir la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores i s’imposa a la candidatura de Sevilla, presentada pel seu alcalde, per 29 a 22 vots

La ciutat de Lleida coordinarà la xarxa durant els propers dos anys. La votació ha tingut lloc en el marc del XII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores celebrada avui a Rivas Vaciamadrid

Lleida presidirà la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores els propers dos anys en imposar-se a Sevilla, que també optava a la coordinació d’aquest organisme. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat i defensat la candidatura lleidatana en el marc de la XII trobada de la Xarxa, celebrada avui a Rivas Vaciamadrid, i ha guanyat a la candidatura presentada per Sevilla, per 29 a 22 vots.

El paer en cap ha valorat molt positivament que “Lleida estigui al capdavant de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores perquè referma una vocació de la ciutat que té en l’educació un dels seus puntals més importants amb una acció directa en 10 etapes educatives i espais curriculars diferents: escoles bressol, estudis artístics, educació per a nens i joves en risc, activitats educatives municipals, formació professional, formació ocupacional i d’inserció laboral, educació per a persones amb capacitats diferents,educació en el temps lliure, educació al llarg de tota la vida i estudis universitaris”. L’alcalde Ros ha recordat en la seva intervenció que els seus objectius al capdavant de la xarxa seran reforçar el paper dels municipis com a agents educatius i socials en tots els àmbits de gestió i de decisió política, impulsar i promoure la xarxa promovent accions i línies de treball conjuntes, establir relacions amb altres institucions per consolidar el relleu de l’educació en les ciutats , entre elles les que treballen amb els dretes de la infància i l’educació com UNICEF, Ciudades Amigas de la Infancia i UNESCO i difondre l’opinió de la xarxa en tots els àmbits de gestió autonómica i nacional.

“Una educació universal i de qualitat en totes les seves etapes és la principal garantia d’una societat sàvia, justa, igualitària i cohesionada”, ha remarcat l’alcalde qui ha assegurat que “Lleida i Sevilla i la resta de ciutats que formen part de la comissió permanent treballaran plegades per potenciar i fer progressar l’educació en el món local”. Igualment, Ros ha destacat que aquest reconeixement reforça la tasca que ja feia Lleida en el món educatiu.

150 representants de 60 municipis han participat en la trobada celebrada avui a Rivas Vaciamadrid.La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores la integren 169 municipis, la xarxa més nombrosa de les integrades a l'AICE, Associació Internacional de Ciutats Educadores (amb 429 en total).

Una ciutat educadora és la que es manifesta, al mateix temps, marc i agent educador. I la Carta de Ciutats Educadores és un instrument que formalitza aquesta voluntat. L'any 1990 Barcelona va convocar el Primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores amb l'objectiu de dialogar, intercanviar experiències i reflexionar entorn del potencial educador de les ciutats. El Congrés va reunir 63 ciutats de 21 països del món. Des d’aleshores, la Xarxa estatal ha crescut fins als citats 169 municipis.

Lleida ha rebut el relleu de Rivas Vaciamadrida, que ha estat ciutat coordinadora del novembre de 2013 fins ara. A l’Assemblea General de la RECE celebrada avui s’ha renovat la Comissió de Seguiment. En el període en què Lleida serà ciutat coordinadora, les ciutats que integraran la comissió són Sevilla, Alcoi, Argamasilla de Calatrava, Avilés, Barcelona, Màlaga, Rivas Vaciamadrid, Sant Just Desvern, Vitòria, Saragossa i Granollers, convidada com a observadora i enllaç amb l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores).

En aquests dos anys per endavant, Lleida serà la coordinadora de les reunions, els tallers i els de treball que els municipis integrants de la xarxa faran entorn al món educatiu, així com també del pròxim congrés, que serà la XIII Trobada.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es