Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies L' aeroport Lleida-Alguaire, escenari aquest mes de juny de l'Air Race Fòrmula 1 dins del Festival Air Challenge

L' aeroport Lleida-Alguaire, escenari aquest mes de juny de l'Air Race Fòrmula 1 dins del Festival Air Challenge

Es tracta de la prova de presentació a Europa d'aquesta modalitat internacional. El festival, impulsat per la Taula Estratègica de l'Aeroport, de la qual forma part de l'Ajuntament de Lleida, inclourà també el Campionat d'Espanya de Vol Acrobàtic, entre altres activitats

L'aeroport Lleida-Alguaire albergarà aquest mes de juny l'Air Race F-1, un festival aeri que inclou l'única modalitat  internacional de curses aèries en què les aeronaus participants, que en seran 8, competeixen simultàniament a velocitats de 400 km/h efectuant diverses voltes en circuits el·lipsoïdals d'uns vuit kilòmetres de longitud. Aquest espectacle aeri formarà part del programa d'actes de les Festes de Maig.

Aquesta és una de les propostes que s'ha anunciat aquest dijous en el marc de la presentació de diverses activitats que inclourà el programa del festival aeri que, amb el nom de Lleida Air Challenge, ha de prendre el relleu de l'OctObert Airfest celebrat la passada tardor. Com a plataforma de llançament a Europa d'aquest proper primer circuit mundial de la Fórmula 1 de l'aire, l'aeroport de Lleida-Alguaire serà l'escenari d'aquest prova de l'especialitat durant la darrera setmana de maig i l'1 de juny.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha assistit a la presentació com a membre de la Taula Estratègica de l'Aeroport, juntament amb el delegat del Govern, Ramon Farré, el director executiu de l'Air Race F1, Jeff Zaltman, i el director del Lleida Air Challenge, Daniel Ventura, ha explicat que l'Ajuntament de Lleida també s'ha implicat directament en aquest esdeveniment ja que és un dels actes que s'han inclòs dins del programa de la Festa Major de Maig," mantenint la tradició aèria que té Lleida des del 1911".

Un gran espectacle aeri

Air Race F1 és l'única modalitat internacional de curses aèries en què les aeronaus participants, que en seran 8, competeixen simultàniament a velocitats de 400 km/h efectuant diverses voltes en circuits el·lipsoïdals d'uns vuit kilòmetres de longitud, resultant guanyador de la prova l'aparell que creua en primer lloc la línia d'arribada. Aquest tipus de curses, en què s'hi produeixen avançaments i que exigeix un alt nivel de precisió als pilots, incrementen la seva espectacularitat en relació a altres competicions aèries on només vola un avió cada vegada.

Els equips que ja han confirmat la seva assistència a Alguaire provenen dels Estats Units, Regne Unit i França. Arribaran el dia 27 de maig per iniciar els entrenaments. El dia 1, però, serà el dia més important en què se celebraran les curses i on es preveu que assisteixin 10.000 persones. Les entrades per aquell dia costaran 5€, tot i que els menors de 12 anys tindran entrada gratuïta.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, la Generalitat i la Diputació de Lleida, a més de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell i l'Air Race F1.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es