Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Estrena de les visites guiades de la Llotja Backstage

Estrena de les visites guiades de la Llotja Backstage

Amb grups que s'hi han apuntat en el marc del mes d’octubre, dedicat a Lleida a les persones grans. L’activitat, que avui ha donat el tret de sortida, permet descobrir els llocs i els racons menys coneguts del Palau de Congressos - La Llotja

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, ha fet avui la primera visita guiada “La Llotja Backstage”, que permet que la ciutadania descobreixi els llocs i els racons menys coneguts del Palau de Congressos – La Llotja. Aquest nou format de visita guiada s’ha estrenat aquesta tarda amb grups de persones grans, en el marc del mes d’octubre, que la Paeria ha dedicat a la gent gran.

La visita a “La Llotja Backstage” fa un recorregut que s’atura en una vintena d’espais desconeguts de la Llotja. S’hi entra extraordinàriament per la porta 1, un accés al pàrquing que també permet l’entrada a les entranyes de la Llotja i que porta a la sala de les taquilles i a una àrea de despatxos de logística interna i un punt important com és la sala de control de seguretat, on se segueixen les 62 càmeres de seguretat repartides per l’edifici les 24 hores del dia. Posteriorment, s’arriba al hall de l’edifici on es visualitzen les autèntiques dimensions del palau i on es pot apreciar el passadís de llum de colors del sostre que s’adapta a les possibilitats que atorguen els diferents espais de la Llotja.

La visita transcorre cap a l’auditori Ricard Viñes, la sala principal de 984 m2 i amb capacitat per a 1.000 persones. S’observa com la sala recrea l’Horta de Lleida, amb grans elements arbrats, una manta de fulles caigudes al sostre i el cromatisme de les butaques de la sala. En aquest tram de la visita, es pot trepitjar l’escenari i estar dins de la tercera caixa escènica en ordre d’importància de Catalunya per les seves dimensions, després del Teatre Nacional i el Liceu. “La Llotja Backstage” permet veure com darrere de cada espectacle hi ha un món amagat que es concreta, per exemple, en el moll de càrrega que dóna accés a l’exterior i que, a partir d’un joc d’obertura i tancament de comportes, mostra com està feta la construcció de l’edifici.

La visita inclou la possibilitat de poder entrar a un dels 14 camerinos que hi ha, visitar la llotja de la Llotja, espais i sales preferents per a visites VIP i vorejar passadissos poc coneguts que donen el tomb a l’escenari. Mitjançant un muntacàrregues adaptat per a 46 persones s’accedeix a la planta 2, on també es troba un laberint de passadissos fins arribar a les tres cabines de traducció i a l’”espatlla dreta” de l’escenari (es diu així perquè el punt de referència és sempre l’actor o l’actriu). La ruta passa per la zona d’oficines, amb una vintena, fins arribar a la sala de premsa i al foyer principal on es poden contemplar unes vistes magnífiques amb la Seu Vella, el riu i el pont de Príncep de Viana. D’aquí s’arriba a l’”espatlla esquerra” de la caixa escènica passant pel “passadís del rei” i arribant, després, a la sala verda i novament a la zona d’oficines, passejant abans per una altra sala VIP on destaca l’exposició de tres quadres de pintors lleidatans com són Perico Pastor, Gregorio Iglesias i Joaquín Ureña.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es