Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Els congressos PorciForum i NutriForum, cita de referència del sector ramader internacional, plenen la Llotja de Lleida

Els congressos PorciForum i NutriForum, cita de referència del sector ramader internacional, plenen la Llotja de Lleida

Durant dos dies, més de 1000 professionals del sector porcí d’arreu de l’Estat, d’Europa i d’altres punts del món s’apleguen a Lleida per debatre les noves tendències i les claus del futur en la producció porcina.

Més de 1000 professionals relacionats amb la nutrició i alimentació animal participen fins divendres a La Llotja de Lleida en els Congressos PorciFORUM i NutriFORUM, una cita de referència del sector ramader on experts de reconegut prestigi es reuniran amb professionals de tot el país, tant tècnics com a productors i veterinaris. En el decurs de les jornades es debatran les noves tendències i claus de futur de la producció porcina. La consellera d’Agricultura Meritxell Serret, juntament amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat el congrés.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat el pes del sector porcí en l’economia lleidatana i catalana: “A més de ser el més important dins del sector agroalimentari de les Terres de Lleida, és un dels primers de l’economia catalana. A més, el sector del porc del conjunt de Catalunya i de l’Estat és el més important de tot Europa”. El paer en cap ha recordat en aquest sentit que Lleida actua ja com a mercat i capital d’aquest sector amb Mercolleida, on es fixa el preu del porc a nivell europeu. També ha posat de manifest que és un sector intensiu en tecnologia veterinària i el congrés aplega des de professionals del sector de la nutrició a empresaris del sector del porc.

En aquesta edició, els congressos PorciFORUM i NutriFORUM han duplicat el nombre de persones inscrites amb l’assistència de professionals d’arreu de l’Estat, d’Europa i de Brasil.

En el programa de Porciforum es tractaran temes relacionats amb la producció porcina, l’actualització de coneixements sobre el PRRS, així com el paper de la bioseguretat com eina clau en la prevenció. A més, patologies de gran interès pel sector com la disenteria porcina. Per la seva banda el programa del Nutriforum 2017: està dividit en diferents sessions que centraran les xerrades sobre tres temàtiques: economia, sostenibilitat i salut animal. PorciForum i NutriForum se celebren fins demà divendres.

A la inauguració del Congrés hi ha assistit el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat Rafel Peris i el delegat dels SSTT d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es