Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Els congressos i el patrimoni, reptes turístics de Lleida per al 2018

Els congressos i el patrimoni, reptes turístics de Lleida per al 2018

La ciutat consolida la seva potència com a receptora de turisme de negocis, que s’articula a l’entorn de l’acció del Palau de Congressos de la Llotja que durant el 2017 va acollir 147 actes amb una assistència de 55.000 persones

Els congressos i el patrimoni seran els reptes turístics de Lleida per al 2018. Aquests són alguns dels objectius que es marca la Paeria, a través de Turisme de Lleida, per consolidar la ciutat com una potència receptora del turisme MICE (turisme de negocis, reunions i congressos). El Palau de Congressos de la Llotja o la generació de coneixement que dia a dia es gesta des del Parc Científic de Lleida enforteixen l’activitat socioeconòmica que s’articula des d’aquests dos equipaments.

Així, coincidint amb l’any del Turisme Cultural que se celebra enguany i fent servir com base el distintiu de ‘Ciutat amb Caràcter’, Lleida acollirà una sèrie d’efemèrides que reforçaran aquesta celebració. El 75è aniversari de la mort de Ricard Viñes, el 50è de la fundació de la Petit Galerie, el 150 del naixement de Pompeu Fabra, el centenari de Manuel de Pedrolo, el 125 de la creació del Museu Diocesà, actual Museu de Lleida, i el centenari de la declaració de la Seu Vella, que avança en la seva singladura per ser reconeguda com a patrimoni mundial Unesco, seran alguns dels esdeveniments que es posaran de relleu a Lleida durant aquest any. (Tall de veu 1 tinent d'alcalde Rafael Peris)

La Paeria, a través de Turisme de Lleida, continuarà apostant per recuperar i posar en valor tot el patrimoni cultural, artístic i natural de la ciutat amb més rutes i visites, que han tingut un èxit rotund durant el darrer any. A més, cal destacar que s’han atès a l’oficina de Turisme de Lleida prop de 35.500 durant el 2017.

Són dades que es posaran de relleu aquests dies coincidint amb la celebració de FITUR a Madrid, on la Paeria, un any més, hi serà present.

El Palau de Congressos, punt neuràlgic del turisme de negocis de Lleida

El Palau de Congressos La Llotja continuarà essent el punt neuràlgic del turisme de negocis de Lleida. En aquest punt, cal destacar que la gestió de l’equipament va passar a ser municipal al mes de març del 2017 i ha suposat la seva revitalització com a generador de turisme de negocis i convencions. Així, s’hi ha realitzat 147 actes o esdeveniments durant tot l’any amb un total de 54.566 assistents.

Per tant, la Llotja, com a motor del turisme de negocis, reunions i congressos es manté i es potencia amb la celebració d’onze nous congressos fins al 2020.

Pel que fa al Teatre de la Llotja, hi va haver durant l’any passat 34.000 espectadors i assistents en 47 funcions i altres.

2018, Any del Turisme Cultural

Coincidint amb la celebració de l’Any del Turisme Cultural aquest any, Lleida commemorarà el 75è aniversari de la mort de Ricard Viñes, el 50è de la fundació de la Petit Galerie, el 150 del naixement de Pompeu Fabra, el centenari de Manuel de Pedrolo, el 125 de la creació del Museu Diocesà, actual Museu de Lleida, i el centenari de la declaració de la Seu Vella, que avança en la seva singladura per ser reconeguda com a patrimoni mundial Unesco.

A més, Turisme de Lleida seguirà apostant per la programació de rutes i visites guiades per conèixer la ciutat. L’any 2017 ha tancat amb un èxit rotund de les diferents propostes amb l’assistència de 10.439, el que suposa un augment del 10,4% respecte al 2016.

Del 2017, cal destacar el Castell dels Templers de Gardeny que ha incrementat el nombre de visitants en un 13,4% arribant als prop de 10.000. La Seu Vella presentarà, properament, el seu balanç oficial de visitants.

L’àmplia oferta de la ciutat de Lleida es completa amb el Museu del Clima, les Adoberies del segle XIII, el Museu d’Art Jaume Morera, l’Arborètum i, properament, el Call Jueu, les excavacions del qual permetran contemplar un patrimoni ocult de segles, que ha aportat interessants troballes i descobert secrets de la història de la ciutat.

Cal destacar, a més, que recentment Lleida ha obtingut el distintiu de ‘Ciutat amb Caràcter’ que atorga l’Agència Catalana de Turisme i que consolida la ciutat com a destinació de turisme cultural en un marc de ciutats mitjanes amb una forta personalitat històrico-cultural. La marca reflecteix l’aposta per la cultura com a element de singularització i, alhora, dóna un fort impuls al turisme cultural a la ciutat.

Aposta per la recuperació patrimonial

Una altra de les apostes estratègiques del govern municipal per a aquest 2018 serà la de la recuperació, salvaguarda i promoció del patrimoni com la rehabilitació del monestir medieval de Sant Ruf que els seus propietaris han cedit a l’Ajuntament de Lleida o la rehabilitació de la Creu del Batlle, que també ha de posar en valor un patrimoni que semblava perdut, ja que algunes de les peces havien desaparegut i que ha retornat al seu lloc d’origen.

La Paeria també col·laborarà en projectes com el de la Casa Melcior 1910, una iniciativa privada d’àmbit social, que amb la finalitat de promocionar el patrimoni modernista de la ciutat enllaça amb el vessant social.

Així mateix, cal destacar l’empenta que en el darrer any ha rebut el Centre Històric de Lleida, amb l’obertura del Parador de Turisme, que ha permès recuperar el Roser, un dels edificis històrics més importants de la ciutat.

Augmenten les pernoctacions hoteleres a la ciutat

Les pernoctacions hoteleres durant l’any 2017, en el període comprès entre gener i novembre, han estat de 266.239 en els establiments hotelers de la ciutat, davant de les 213.912 del 2016. De les 266.239 pernoctacions, el 23,5% van ser de viatgers estrangers.

L’ocupació mitjana també augmenta passant del 61,1% del 2016 al 64,1% al 2017, essent els mesos de març, maig, juny i setembre els de major afluència. En aquest punt, cal destacar l’obertura del Parador de Lleida, al Centre Històric, que ha contribuït també a l’increment de les pernoctacions.

Segons dades de l’Idescat, durant l’any 2017 la ciutat de Lleida va rebre un total de 184.514 viatgers (persones que han visitat la ciutat i han pernoctat). (Tall de veu 2 tinent d'alcalde Rafael Peris)

En aquesta àrea també cal destacar que l’Oficina de Turisme de Lleida va atendre durant el 2017 prop de 35.500 persones.

L’Ajuntament de Lleida, present a FITUR

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, assistirà a la Fira de Turisme, FITUR, a Madrid aquest dimarts i dimecres.

Així, en el marc de FITUR, el dimarts 16 gener a la tarda, Peris assistirà a la presentació del Pla Estratègic 2018-2021 de la Xarxa de Ciutats AVE. Al dia següent, 17 de gener, la Paeria signarà la renovació del conveni amb RENFE que, a través del Lleida Convention Bureau, pretén seguir promocionant el turisme de congressos.

El tinent d’alcalde també mantindrà una trobada amb els responsables de Paradores, així com amb la president de l’OPC (Organització Professionals Congressos), Matilde Almandoz, i visitarà l’estand de Xàtiva, ciutat agermanada amb Lleida, entre altres.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es