Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies El Saló de l'Esport i el Turisme de Muntanya vol ser internacional

El Saló de l'Esport i el Turisme de Muntanya vol ser internacional

El certamen lleidatà va tancar ahir les portes amb la previsió d’assolir els 8.000 visitants i amb més del 85% dels expositors disposat a tornar

Aproximadament uns 8.000 visitants, segons Fira de Lleida, han passat pel Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya de Lleida (STM), certamen que s'ha celebrat al Pavelló 3 de Fira de Lleida i que va arribar ahir diumenge a la jornada final. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar  també que unes 900 persones han participat en les activitats esportives paral·leles al saló celebrades aquest cap de setmana (cursa, caminada i pedalada populars) i que les jornades tècniques han aplegat uns 400 participants.

Ros ha qualificat d’“èxit” el STM i ha indicat que els resultats de les enquestes electròniques fetes als visitants han estat positius. En aquest sentit, un 91% ha manifestat que ha trobat tot o alguna cosa del que estava buscant (un 44% ho ha trobat tot i un 47% una bona part del que buscava) i més del 90% dels visitants ha dit que tornarà a visitar la fira. Pel que fa a l’origen geogràfic, un 70% procedia de la ciutat i la plana de Lleida, un 17% del Pirineu, un 12% de Barcelona i un 1% d’altres indrets.

Segons el paer en cap i president del Patronat de Fira de Lleida, el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, manifestació firal destinada a mostrar l’oferta de turisme i esports de muntanya de Lleida i d’altres indrets de l’Estat i de la resta del món, mostra clarament l’estreta vinculació històrica, geogràfica i social de la ciutat de Lleida amb el Pirineu lleidatà.

El director general Fira de Lleida, Oriol Oró, ha afirmat que el STM “ha començat a caminar amb bon peu, tant pel que fa a la resposta de visitants com a la d’expositors”, i que l’objectiu és que el saló vagi creixent progressivament i que en tres o quatre anys esdevingui un certamen de referència internacional.

Oró ha valorat especialment la diversitat de l’oferta present a la fira, el nivell de les activitats tècniques que s’hi han desenvolupat i l’èxit de les activitats esportives paral·leles. Quant a la visita de la delegació russa que ha visitat la fira, ha destacat l’interès que ha mostrat i els contactes que ha fet amb empreses d’esports d’aventura, un àmbit potser no prioritari però amb molt potencial com a activitat complementària entre els turistes russos”.

El coordinador de la Fira i president de la Federació d’Hostaleria, Juan A. Serrano, ha destacat la satisfacció general dels expositors, “la major dels quals s’ha endut una grata sorpresa considerant que aquesta era la primera edició”. Segons Serrano, més del 85% de les empreses expositores preveu repetir l’any vinent, “i molts amb estands més grans”.

El coordinador de la fira ha afegit que abans d’acabar aquesta edició “ja hi ha empreses de fora que estan demanant informació per venir l’any vinent” i ha reiterat que l’organització considera que les dates escollides per al saló són bones, ja que basculen entre el final de la temporada de neu i l’inici de les activitats outdoor a la primavera. Serrano creu que en pocs anys el STM pot entrar entre les grans cites firals internacionals del sector.

La primera edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) va tenir lloc al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 60 expositors directes que representen a un centenar d’empreses. El saló acull una vintena d’activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, demostracions, presentacions i competicions esportives.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es