Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya s’estrenarà amb 60 expositors i una vintena d’activitats

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya s’estrenarà amb 60 expositors i una vintena d’activitats

Els visitants de la primera edició del certamen, únic d’aquestes característiques a l’estat espanyol, podran gaudir d’una zona d’activitats amb un rocòdrom de 7 metres d’alçada —el més alt de l’Estat— i un circuit d’aventura

La primera edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM), certamen que tindrà lloc del 14 al 16 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida, acollirà la celebració de 20 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, demostracions, presentacions i competicions esportives (cursa, caminada i pedalada populars). La fira, destinada a mostrar l’oferta de turisme i esports de muntanya de Lleida i d’altres indrets de l’Estat i de la resta del món, aplegarà 60 expositors directes, que representaran un centenar d’empreses i ocuparan una superfície neta de 4.000 m2.

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha incidit en la idoneïtat de celebrar el STM a la ciutat de Lleida, tant “per la configuració del territori lleidatà com pel paper històric de la nostra ciutat de vinculació absoluta amb el Pirineu i l’Aran”. “Fer turisme a Lleida és també fer turisme al Pirineu, i el turisme cultural, gastronòmic i de natura a la ciutat i a les Terres de Lleida té un complement necessari, que genera un atractiu addicional, que és el Pirineu i l’Aran”, ha assegurat.

El president de la Comissió Delegada i de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha destacat que el STM és actualment l’únic saló d’aquestes característiques que es fa al país, així com el caràcter internacional del certamen, amb expositors de l’Estat espanyol i de França.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha dit que el STM consolida la Fira de Lleida com la segona capital firal de Catalunya. Padilla ha recordat que la demarcació de Lleida té uns espais naturals i un patrimoni monumental de muntanya molt valuosos.

El cap de serveis del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Jaume Dalmau, ha remarcat la importància del turisme dins l’economia catalana i ha afegit que l’11% de l’ocupació a Catalunya correspon a aquest sector. Dalmau ha dit que la tendència dels visitants a escollir només Barcelona i el litoral com a destinació turística ha variat en els darrers 25 anys i que cal aprofitar aquest canvi.

El coordinador de la Fira i president de la Federació d’Hostaleria, Juan A. Serrano, ha destacat l’aposta del sector turístic lleidatà pel nou saló i la vocació del STM d’esdevenir una referència internacional en el món del turisme i l’esport de muntanya. Serrano ha explicat que en aquesta edició ja s’ha confirmat la presència de visitants d’altres països, com ara una delegació de periodistes russos. Serrano ha dit que el certamen inclourà un ampli ventall de sectors, com operadors turístics, agències de viatge, empreses d’aventura, estacions d’esquí, allotjaments (cadenes hoteleres, càmpings), oferta gastronòmica i productes agroalimentaris, artesania de muntanya, espais naturals, automoció (4x4) i institucions, entre altres.

El director general Fira de Lleida, Oriol Oró, ha argumentat les bones perspectives del STM dient que el saló pretén “posar en valor un territori, el de Lleida, que ja és de forma natural un referent del sector en nombre d’empreses, en recursos naturals i que té una potencialitat immensa”. Oró ha dit també que el saló va adreçat “tant als aficionats de totes les activitats outdoor o de turisme actiu com a les famílies que tinguin interès en l’oferta d’esport i turisme de muntanya”.

Cursa, caminada i pedalada

El dissabte 15 se celebrarà en el marc del saló la primera Pedalada popular Winter Bike Lleida i el diumenge 16 tindrà lloc la primera edició de la Cursa de la Boira de Lleida i la Caminada Popular de la Boira, activitats organitzades per GoGoGo Runners Club, amb la col•laboració de l’entitat Down Lleida.

A més, els visitants (adults i infants) podran gaudir al Pavelló 3 d’una zona d’activitats amb rocòdrom i un circuit d’aventura. Aquest rocòdrom, de 7 metres d’alçada, serà el més alt de l’Estat. També tindran l’opció de participar en el sorteig de 4 rutes a l’estand de Pedales del Mundo per fer Pedals de Foc, Pedals d’Occitània, Pedals d’en Serrallonga i Pedals del Canal d’Urgell.

La inauguració oficial de la fira tindrà lloc el divendres 14 de febrer, a les 17 h, i anirà a càrrec del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig.

L’horari del saló anirà de 10 a 20 h i el preu de l’entrada general serà de 4 euros (la infantil —nens de 4 a 16 anys— valdrà 3 euros).
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es