Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Congrés Científic al Turó de la Seu Vella

Congrés Científic al Turó de la Seu Vella

Per reforçar la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. El paer en cap demana als experts que hi participaran i al conjunt de la societat que aprofundeixin en els valors immaterials del conjunt monumental que el fan excepcional, pau, justícia, resistència i concòrdia

El Turó de la Seu Vella reuneix els dies 14 i 15 d'Octubre experts en patrimoni UNESCO i en paisatges culturals en una Trobada Científica dedicada a aquest conjunt monumental que aspira a esdevenir Patrimoni Mundial. El paer en cap, Àngel Ros, la tinent d’alcalde, Montse Parra, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Josep Tort, han presentat aquestes jornades que són obertes a tot el públic i que se celebraran a la Sala de la Canonja.

La trobada arriba dos setmanes després d’haver aconseguit la inclusió del Turó de la Seu Vella en la llista indicativa del Ministeri de Cultura per optar a l’examen definitiu a París. L’alcalde ha indicat: “formalment tenim un any per engrandir i reforçar la candidatura tant des del punt de vista de documents interns com de projecte exterior i de divulgació, i la trobada científica és una d’aquestes peces”.

Àngel Ros ha demanat als experts que hi participaran en les jornades i al conjunt de la societat que se centrin i que incideixin en els aspectes de la candidatura que són rellevants des del punt de vista de la UNESCO i que han de diferenciar el projecte del Turó de la Seu Vella, anant més enllà dels valors estrictament arquitectònic, artístic o històric, que són incalculables. “Cal aprofundir en els valors immaterials, en els principis i valors de pau, de justícia, de resistència, de concòrdia que atresora el monument, cal buscar l’excepcionalitat del conjunt del Turó dins del patrimoni mundial així com els seus enllaços internacionals en el marc de la política europea, especialment entre els segles XIII i XVI”.

El director del Consorci, Josep Tort, ha destacat el nivell dels experts que prendran part en la trobada, entre els quals figuren Mónica Luengo, presidenta del Comitè Científic Internacional en Paisatges Culturals ICOMOS-IFLA; Patrícia O’Donnell, experta i integrant de ICOMOS i participant en el procés de Patrimoni Mundial; Michael Turner, titular de la càtedra UNESCO en Disseny Urbà i Estudis de Conservació, i Loes Veldpaus, experta en Patrimoni Urbà i Paisatge Urbà Històric de la Universitat d’Eindhoven.

Com a acte previ a la Trobada, s’ha organitzat una reunió científica a la UdL (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera) amb el títol “Paisatges de Patrimoni: Introducció al Paisatge Urbà Històric”.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es