Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Notícies Animac 2015 19ª Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

Animac 2015 19ª Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

Animac celebra la seva 19a edició del 19 al 22 de febrer a Lleida amb una programació que gira al voltant del tema “La mà de l’artista”, celebrant la multiplicació de les produccions ‘fetes a mà’, i reconeixent la mà dels artistes en els processos d’animació digital.

Animac comptarà amb dos convidats d’excepció:
Piotr Dumała, un dels animadors europeus més venerats actualment i guanyador del Grand Prix en el recent festival d’Ottawa amb Hipopotamy, que es podrà veure a Animac; i l'animador experimental Pierre Hébert, deixeble del referent mundial de l'animació experimental NormanMcLaren.
Com a novetat, Animac presenta el nou Premi Trajectòria, que honrarà els 25 anys d'existència de l’StudioGrangel, fundat per Carlos i Jordi Grangel, dos dels nostres artistes més internacionals que han col·laborat amb cineastes com Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg (DreamWorks), Tim Burton o Genndy Tartakovsky (Sony Pictures). Els germans Grangel, a més a més, impartiran una conferència i s’exposaran dibuixos dels seus personatges.
El festival enguany fa una forta aposta pel llarg i presenta un llistat de llargmetratges d'animació independents d'excepcional qualitat com Rocks in My Pockets(estrena a Catalunya), Song of the Sea, Seth's Dominion, O Menino e o Mundo(guanyadora del darrer Grand Cristal d’Annecy), Truth Has Falleni Giovanni's Island.
Animac no oblida els curtmetratges, ànima de la Mostra, i enguany es podran veure els darrers treballs de directors internacionals com Torill Kove, Rita Basulto, Mirai Mizue, Olga o Priit Pärn; i nacionals com Anna Solanas iMarc Riba,César Díaz,Jossie Malis,Laura Ginès, Andrés Raimundo Nieves i Trimono, entre molts d’altres.
La Mostra completa la seva programació amb tot un seguit de conferències i tallers que portaran a Lleida als professionals més en actiu del moment com Víctor Monigote (Mortadelo i Filemon) oÍker de los Mozos (Big Hero 6), entre molts d’altres.
També hi haurà un espai per la trobada i l’experimentació a l’espai Animacrea, projeccions pel públic infantil i sessions escolars, sessions de trobades pels professionals del sector i moltes més activitats que completaran quatre intensos dies de programació.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es