Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Lleida, capital mundial de recerca en cures pal·liatives

Lleida, capital mundial de recerca en cures pal·liatives

La Llotja acull la 8ª edició del Congrés Internacional d’Investigació de Cures Pal•liatives, que tindrà lloc del 5 al 7 de juny amb 1.100 professionals d’arreu del món. És la major cita periòdica internacional sobre aquesta matèria i la primera vegada que se celebra a l’Estat Espanyol. El certamen generarà un impacte econòmic d’uns 1,8 milions d’euros a les Terres de Lleida.

Lleida es convertirà aquesta setmana en la capital mundial de recerca en cures pal•liatives, amb motiu de la celebració del VIIIè Congrés Mundial d’Investigació en Cures Pal•liatives, que aplegarà a la Llotja del 5 al 7 de juny uns 1.100 professionals d’arreu del món de totes les disciplines relacionades amb l’atenció al final de la vida i la recerca, com metges, infermers, investigadors, docents, antropòlegs, sociòlegs, economistes de la salut o professionals procedents de l’administració sanitària. El certamen és considerat la major cita periòdica internacional que se celebra arreu del món sobre aquesta matèria i, de fet, és la primera vegada que es celebra aquest esdeveniment a l’Estat Espanyol, sota l’auspici de l’European Association For Palliative Care (EAPC), la Sociedad Española de Cuidados Paliativos (SECPAL) i la Societat Catalano-Balear de Cures Pal•liatives (SCBCP).

Es tracta, en paraules del tinent d’alcalde i responsable de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, “del congrés més important que possiblement s’ha organitzat mai a la ciutat de Lleida, tant pel gran volum de professionals procedents de més de 50 països d’arreu del món com per la transversalitat de la temàtica que se tractarà”. “Esdeveniments d’aquestes característiques situen Lleida en el mapa de la Champions League en l’organització d’esdeveniments internacionals de transcendència mundial”, ha conclòs Larrosa. El certamen generarà un impacte econòmic d’1,8 milions d’euros a les Terres de Lleida, que ha aconseguit la plena ocupació hotelera de Lleida i, també, de diversos municipis de les Terres de Lleida”. Hi assistiran professionals procedents d’Europa, Amèrica del Nord, Centre i Sud, Austràlia, Àsia i Àfrica. Inclou tall de veu del regidor de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa.

La Presidenta del Comitè Organitzador, Maria Nabal, ha agraït l’esforç que s’ha realitzat per poder portar aquest gran esdeveniment a Lleida, que recull els darrers avenços en tractaments contra el dolor, comunicació amb pacients i famílies, atenció de qualitat al final de la vida i la recerca sobre aquesta matèria. Per la seva banda, el Director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha felicitat els organitzadors per aquesta esdeveniment “que és sense dubte, el congrés de referència arreu del món en aquest àmbit”.

Gran activitat paral•lela al VIIIè Congrés Mundial d’Investigació en Cures Pal•liatives

Turisme de Lleida ha organitzat durant els dies del congrés una visita al Turó de la Seu Vella, per donar a conèixer el monument més emblemàtic de la ciutat, candidat a ser patrimoni mundial de la UNESCO. D’altra banda, la Panera oferirà a tots els visitants al congrés una exposició, taller de fotografia i taula rodona amb escriptors sobre el patiment a la literatura.

El teatre i la música i la gastronomia de les Terres de Lleida també hi seran presents durant aquests dies, i també la cultura popular, amb una exhibició castellera a la plaça de la Llotja.

Com a activitats prèvies al congrés, avui i demà es celebra un seminari d’investigació. Es tracta d’una reunió més restringida amb una participació estimada d’una setantena d’alumnes i ponents.

Lleida, escollida com seu del congrés davant d’altres ciutats com Sevilla o Pamplona

Lleida porta més de dos anys treballant per aconseguir ser la seu d’aquest congrés. La candidatura, que va ser presentada des del Lleida Event & Convention Bureau, ha competit amb ciutats com Sevilla o Pamplona. Lleida va ser l’escollida per la Societat Espanyola de Cures Pal•liatives (SECPAL), decisió que després va validar la Societat Europea (EAPC). La candidatura va comptar amb el suport de nombroses institucions públiques.
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es