Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Novetats Els AVE City Breaks de Catalunya permetran conèixer les seves principals ciutats a través de l'alta velocitat

Els AVE City Breaks de Catalunya permetran conèixer les seves principals ciutats a través de l'alta velocitat

Lleida , Tarragona , Barcelona , Girona i Figueres ofereixen una completa oferta turística per a estades de 2-4 dies . S'utilitza com a fil conductor la línia d'alta velocitat que connecta des de gener de 2013 la Península amb França .

Madrid, 18 setembre 2013 -

El director de l' Agència Catalana de Turisme , Xavier Espasa , ha presentat l'oferta turística vinculada al producte City Breaks , al costat de responsables turístics de Barcelona , Lleida , Tarragona , Girona i Figueres , així com representants de les línies d'AVE de Renfe i de l'alta velocitat francesa . L'esdeveniment , celebrat al Centre Cultural Blanquerna , seu de l'Oficina de Turisme de Catalunya a Madrid, ha servit per presentar una àmplia gamma d'escapades urbanes a les 5 ciutats amb el tren d'alta velocitat com a fil conductor . Aquesta línia ferroviària , operativa des de gener de 2013 , connecta Catalunya amb el centre i el sud de la Península i amb les línies d'alta velocitat francesa .
Els City Breaks són escapades urbanes de 2-4 dies que permeten conèixer els principals atractius d'aquestes ciutats , especialment en matèria de turisme cultural , gastronòmic i de compres . L'objectiu de la presentació és aconseguir un òptim posicionament en el mercat emissor madrileny , que aporta un 23,4% del turisme de l'Estat


El llegat cultural de les capitals
Les capitals han buscat els seus propis segments per diferenciar-se. Lleida és el centre demogràfic i econòmic més important de la Catalunya interior , amb una vida cultural impulsada per nous equipaments com el Centre d'Interpretació de l'Orde del Temple de Gardeny , el Castell del Rei al costat de la Seu Vella , el Museu Diocesà i Comarcal , i la ruta la Lleida Secreta , que descobreix l'antiga trama urbana de la ciutat a través de jaciments arqueològics .
L'AVE com a nexe d'unió
Les línies d'alta velocitat han escurçat notablement les distàncies entre Catalunya i el centre i sud de la Península Ibèrica . El trajecte Madrid -Barcelona es realitza en 2h 30min . , I el Madrid -Figueres en unes 4 hores . Partint des del sud , la connexió Màlaga- Barcelona es queda a les 5h 45min . i la Sevilla- Barcelona en 4h 59min . o 5h 30min . , depenent de l'itinerari . Des de França , ja es troba a ple rendiment la línia Figueres - Perpinyà -Paris .
Pel que fa a freqüències horàries, la connexió Madrid - Figueres disposa de 8 trens diaris en cada sentit que paren en totes les estacions , amb un tren addicional entre Barcelona i Figueres . La connexió Madrid - Barcelona arriba als 20 trens , sense parades en totes les estacions . Dos d'aquests trens enllacen a Figueres amb el TGV francès que continua fins a París .
Les comunicacions s'han convertit en un dels principals punts forts de Catalunya , ja que la línia d'AVE s'uneix als 4 aeroports ( Barcelona , Girona - Costa Brava , Reus- Costa Daurada i Lleida- Alguaire ) i als 4 ports de creuers ( Barcelona , Palamós , Roses i Tarragona ) de la regió .
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es