Inicio  |   Quienes somos?  |   Contacto  |   Mapa web  |   Accesibilidad
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Usted está aquí: Inicio Novedades Noticias Uns 1.200 professionals del porcí es reuneixen a la Llotja

Uns 1.200 professionals del porcí es reuneixen a la Llotja

Porciforum i Nutriforum consoliden el seu compromís amb Lleida fins l’any 2023

Uns 1.200 professionals del porcí es reuneixen entre avui i demà a la Llotja en el congrés Porciforum, que enguany celebra la 5a edició a Lleida. Aquest esdeveniment és de referència internacional del sector porcí, un dels sectors més importants en el motor de l’economia del país. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat en l’acte d’obertura de Porciforum i ha remarcat la capitalitat de Lleida en el món agroalimentari. La demarcació és referent en producció porcina, amb un 15% de la cabana d’arreu de l’estat, i es crien 4,5 milions d’animals a granges locals. Lleida també acull la junta de preus del porcí de la llotja de Mercolleida, que fixa els preus de referència internacionalment. D’aquí, que la ciutat sigui punt de trobada per tractar temes d’interès al sector, com la sostenibilitat ambiental o la salut i el benestar animal. L’alcalde ha remarcat que el sector és exemple de creixement i vitalitat per a altres àmbits i ha posat en valor la contribució que fa a la prosperitat del territori.

La presidenta del Consell de Veterinaris de Catalunya, Cori Escoda, ha afirmat que el sector passa per un bon moment i que s’ha d’aprofitar per sumar en les millores sanitàries, mediambientals i en les instal·lacions productores, ja que tot repercuteix en benefici del benestar animal i també en els professionals que hi treballen. Escoda ha parlat també de col·laboració en el sector i amb entitats i les institucions.

El director del Grup de Sanejament Porcí de Lleida (GPS Lleida), Vicens Tarancón, ha posat l’accent en l’alt nivell dels ponents i també en el paper de la dona en el sector, i més tenint com a marc aquesta setmana la commemoració internacional de les dones.

El managing director del grup de comunicació AgriNews, organitzadors del PorciForum, Lluís Carrasco, ha apuntat les quasi 1.200 persones inscrites i la vuitantena de patrocinadors en aquest congrés tècnic i formatiu, que enguany s’ha estructurat en blocs temàtics, com la sanitat, amb temes com la pesta porcina africana o el marc normatiu de la sanitat animal; l’economia, el benestar animal o la nutrició. Com a novetat, han incorporat més interacció amb els assistents, amb la possibilitat de fer preguntes en una plataforma que després responen els ponents.

L’alcalde ha visitat els estands presents al congrés, amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà, i ha conversat amb els professionals del porcí sobre l’estat del sector i les innovacions tecnològiques.

Porciforum l’organitza AgriNews, amb la col·laboració de la Paeria, a través del Centre de Negocis i Convencions. L’objectiu és establir un punt de trobada comuna, de tècnics, productors, comercials, etc., i debatre sobre temes vinculats a patologies, vigilància sanitària, instal·lacions, etc.

Porciforum i Nutriforum consoliden el seu compromís amb Lleida fins l’any 2023

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president del Consell d’Administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Paco Cerdà, i el director general d’AgriNews, Lluís Carrasco, han signat avui l’acord pel qual Lleida serà la seu dels congressos Porciforum i Nutriforum, fins l’any 2023, al Palau de Congressos - La Llotja.

Porciforum i Nutriforum són dos congressos de referència internacional del sector ramader, que es desenvolupen en paral·lel i que reuneixen uns 1500 professionals i tècnics del sector porcí, així com experts i científics de reconegut prestigi relacionats amb la nutrició i la salut animal.

El tinent d’alcalde ha subratllat “la importància del turisme de negocis, en general, i de l’activitat congressual agro-ramadera, en particular, com a dinamitzadors socioeconòmics per excel·lència, per a la ciutat de Lleida i per a la resta del territori, ja que ens consoliden com a referència en el sector porcí”.

De la seva banda, el director general d’AgriNews ha explicat que Lleida és una seu òptima per aquesta tipologia de congressos tant perquè “dos terceres parts de la producció espanyola de porc es concentra a Lleida i a l’Aragó, com per la idoneïtat del Palau de Congressos – La Llotja”.

Porciforum i Nutriforum (1 i 2 d’abril) esdevenen la cita més important del sector ramader internacional i sotmeten a debat i difusió les noves tendències i les claus de futur en la producció porcina i en la nutrició animal amb la participació de reconeguts experts en aquestes matèries.


Renfe

Turisme de Lleida. Organismo autónomo de carácter comercial dependiente del Ayuntamiento de Lleida.
Código de identificación en el Registro de Entidades Locales de Cataluña 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es