Inici  |   Qui som?  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logo de Lleida Convention Bureau Logo de La Paeria - Ajuntament de Lleida
RSSTwitter del Convention BureauFacebook de Turisme de Lleida
+34 973 700 402
Català Español English
Esteu aquí: Inici Serveis Museu Diocesà i Comarcal de Lleida

Museu Diocesà i Comarcal de Lleida

El Museu de Lleida: diocesà i comarcal és una institució al servei del territori i dels seus habitants, que reuneix i mostra els béns museístics de la ciutat de Lleida i de les seves àrees d’influència, amb col·leccions centenàries aportades per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’antic Museu Diocesà de Lleida, el Capítol de la Catedral de Lleida i enriquides amb cessions d’altres institucions públiques i museístiques.

El Museu és un consorci interinstitucional, amb personalitat jurídica pròpia, format per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

El nou edifici del Museu de Lleida, obra de Joan rodon, es va inaugurar el 30 de novembre de 2007.

L’edifici, obra de l’arquitecte Joan Rodon, s’aixeca als terrenys de l’antiga Llar de Sant Josep i aprofita la construcció d’aquesta antiga entitat de beneficència que, al seu torn, s’havia edificat sobre un antic convent carmelita. El Museu es troba al bell mig de la ciutat. L’edifici s’articula en diversos volums, cadascun dels quals acull els diferents espais i serveis del Museu. Aquests volums estan units per una plaça, que funciona de plataforma d’accés als diferents espais.

 

El Museu disposa de sales per acollir actes diversos:

  • Sala d’exposicions temporals: és un espai diàfan de 436 m2, situat al davant de l’edifici principal del Museu, amb accés independent al mateix però comunicat també per l’interior. La sala està adaptada a persones amb mobilitat reduïda, equipada amb projector, pantalla i megafonia, i perfectament climatitzada. Té capacitat per a unes 300 persones assegudes. La sala pot suportar un pes d’entre 1000 i 500 kg/m2, depenent de la zona. Disposa de moll de càrrega.
  • Sala de conferències: es troba annexa a la sala d’exposicions temporals, té capacitat per a unes 80-100 persones assegudes, i està equipada amb projector, pantalla i megafonia, a més d’estar adaptada a persones amb mobilitat reduïda. El seu lloguer és de 400 €
  • Església romànica de Sant Martí: és un espai propietat del bisbat i gestionat pel Museu de Lleida. L’església, situada al carrer Jaume I El Conqueridor, té 297 m2, repartits entre un espai de recepció i l’església pròpiament dita. L’espai està adaptat a persones amb mobilitat reduïda i té capacitat per a 150-200 persones assegudes.

Contacte

Museu de Lleida Diocesà i Comarcal
c/ Sant Crist, 1
25002 Lleida
Tel 973 28 30 75
museu@museudelleida.cat
mdelcampo@museudelleida.cat
www.museudelleida.cat
Renfe

Turisme de Lleida. Organisme autònom de caràcter comercial depenent de l'Ajuntament de Lleida.
Codi d'identificació en el Registre d'Entitats Locals de Catalunya 2512073077. Nif P-7560001-E

TURISME DE LLEIDA - Major 31, bis - Tel 973 700 319 - Fax 973 700 480 - lleidacb@paeria.es